Кремъл предупреди САЩ за "провокативното" посещение на Пелоси

Ще ги постави в сблъсък с Китай
2 авг 2022 16:06, Йоана Цонева
76
Кремъл предупреди САЩ за "провокативното" посещение на Пелоси
Снимка: БГНЕС

Кремъл предупреди Съединените щати, че очакваното посещение в Тайван на председателката на Камарата на представителите на САЩ Нанси Пелоси ще ги постави в сблъсък с Китай и ще провокира напрежение в региона.

"В момента не можем да кажем със сигурност дали тя ще стигне или няма да стигне, но всичко около тази обиколка и евентуалното посещение в Тайван е чисто провокативно", заяви пред репортери говорителят на Кремъл Дмитрий Песков.

Още по темата
Китай многократно е предупреждавал Пелоси да не ходи в Тайван, който обявява за свой. Пекин твърди, че посещението на Пелоси би било в противоречие с принципа за единен Китай, който Вашингтон се е зарекъл да спазва.

Това се случи Dnes, за важното през деня ни последвайте и в Google News Showcase


76
Още от
Спонсорирано съдържание
Напиши коментар Коментари
64
0
 
2
 
! Отговори
ББ преди 1 година
глупости по руско-путински,хора вижте какво правят...арбските държави,държави с ресурси...руското е лудост...Народите ви необразовани,бедни,гладни...убивате ги,кой "ограби" ОАЕ?...а Суадитска,нямат дори и ядрени...примери много,политическата на русия...обрича Народите им на бедност и презрение...нечовешко!...Абу-Даби...или сибир...за къде ни манипулирате гО-н копейкин?
63
6
 
6
 
! Отговори
Песькоф преди 1 година
Ти да видиш само как рашките задълбаха в Украината,та сега ще се месите и на китайците и американците.Ами вземете се намесете и при японците,ама тогава ще го ядете дебелия.Ония жълтури не са като китайците.джапоника като легне в окопата със Арисакито,и няма да мръдне и метър назад.Там вече ще го ядете.Че са и на брой колкото руснаците на всичко отгоре.Пишоците може да са им малки,ама щиковете са им дълги.Ммдаааа..
62
2
 
3
 
! Отговори
Ти да видиш.. преди 1 година
До До 24 Анонимен 44 От 100 години комунистите чакат САЩ да се разпадне и не би , и не би.
61
3
 
6
 
! Отговори
Съвет от дядо преди 1 година
Песков , що не си гледаш "велика " Русия , ами се бутате на всякъде където има политическо напрежение. Никой не се интересува от вашето мнение.Гледайте си войната , че там нещо се закучи.
60
7
 
7
 
! Отговори
Анонимен преди 1 година
Ами нека примерно шефа на руската Дума Вячеслав Володин да посети Аляска! Нали беше заявил, че ще си я връщат :-))
59
13
 
11
 
! Отговори
Анонимен преди 1 година
Тези смешни руснаци май не разбират - Никой вече не се съобразява с техните предупреждения!
58
8
 
13
 
! Отговори
Крим не е руски преди 1 година
рашките къде се навират между шамарите на силните.. След Тайван следва Сибир..ха.ха тогава да ги видим..ха.ха
57
10
 
18
 
! Отговори
Богомил Трайков преди 1 година
Това не е работа на рашистите. Тези убийци нямат право не само да говорят но и да живеят на нашата Земя.
56
8
 
14
 
! Отговори
Гражданин преди 1 година
На тези рашъни не им стигна дето нападнаха суверенна Украйна, да заплашват Скандинавието, да се месят във вътрешните работи на страните на Европа, включително и в България? Сега заплашват и страни на другия край на света? Ало, рашъните яжте си картошките в мизе*ната ви държава докато ги имате и тях. Гладни и арогантни болшевики
55
9
 
7
 
! Отговори
Анонимен преди 1 година
53 Китайците не са лъвове, а жълти кучета, за руснаците друго освен мишоци не ми идва на ум! И още нещо- китайското " оръжие" е лошо качествено копие на руските гарбичи които на купчини ръждясват из полята на Украйна!
54
6
 
9
 
! Отговори
Анонимен преди 1 година
Най добрата ко4иna е раZzийската ко4иnа
53
7
 
10
 
! Отговори
Анонимен преди 1 година
Тези пък какви са та да предупреждават каквото и да било? И тях ги предупреждаваха да не влизат в Украйна пък какво? Влязоха, е вече значи всеки може да прави каквото си иска. Създадоха прецедент и сега отвързаха ръцете на всички.
52
8
 
2
 
! Отговори
Анонимен преди 1 година
Къде е тръгнала Пелоси между шамарите. Явно действията й са повече прокативни отколкото каквото и да било друго. Ама американците са заложили нея за стръвница, понеже вече на 83 и си е поживяла. Просто трябва да се развее червения *** срещу яростните бикове. Да се дразнят лъвовете.
51
1
 
7
 
! Отговори
Анонимен преди 1 година
"да се хванем на бас,че бабата първо-ще опъне ръчната и ще обърне,и второ-няма да изкара до следващите избори?" - Хаха. Че тя вече кацна в Тайван.
50
1
 
20
 
! Отговори
Боци преди 1 година
Откога Кремъл стана адвокат на Китай? Какво въобще им влиза в работата? Когато Путин обяви влизането в Украйна, Китай нито подкрепиха, нито заклеймиха действията му. Мълчаха си и си стояха кротко. Такива изказвания само показват как руснаците искат да се слагат и лакействат на Китай "вижте, ние тук ви подкрепяме, без някой да ни е питал, хайде и вие да ни подкрепяте в батака, който ние направихме". Да, ама не.
49
13
 
5
 
! Отговори
Анонимен преди 1 година
47 до кря на десетилетието сащ няма да съществува. Ще има война всички срещу сащ, и тогава посрьовци като теб хиляда пъти ще се отрекът от натото което ще престане да съществува година две преди това. Сега нахлузвай бомбето и черните очила отивай на жълтите павета които са в ремонт да се правиш на засегнат ингилиз д на прокопиев кинтите.
48
15
 
17
 
! Отговори
Щирлиц от Берлин преди 1 година
Китайците ще нападнат руснаците и ще си вземат земите зад Урал.
47
5
 
5
 
! Отговори
Кой иска преди 1 година
да се хванем на бас,че бабата първо-ще опъне ръчната и ще обърне,и второ-няма да изкара до следващите избори?
46
10
 
19
 
! Отговори
БляДъ преди 1 година
Нали щяхте да си взимате Аляска бе, какво стана? Нали сте много отворени, аре да ви видим!
45
0
 
16
 
! Отговори
Анонимен преди 1 година
То вече каквото стана стана просто ние още не знаем